Interview: Marietta & Business Women Nederland

Gezin, gezondheid en een goede dosis ambitie!

Mariëtta is een trotse moeder van twee ondernemende jongens (Yasin 11 jaar, Soufian 9 jaar). In het dagelijks leven vindt ze het belangrijk om een goede balans te hebben tussen tijd voor haar gezin, gezondheid en heeft ze een goede dosis zakelijke ambitie. Vaak hoor je verhalen van alleenstaande moeders dat ze moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden. „Ik heb enorm geluk dat ik uit een warm gezin kom waar iedereen op elkaar kan bouwen. Hierdoor ben ik in staat om ook mijn zakelijke passies te volgen”.

“Mijn zoons krijgen ondernemen met de paplepel ingegoten” 

Ondernemende jongens

De zonen van Mariëtta hebben het zakelijk instinct niet van een vreemde. Vanwege de lockdown, zaten ze het afgelopen voorjaar thuis en kregen ze thuisonderwijs. Het ondernemerschap kriebelde ook bij de jongens en al vrij snel gingen ze zelf eigen gezichtsmaskers ontwerpen. Mét succes want ze hebben nu hun eigen bedrijf genaamd Fearpumps. „Iets wat mij als moeder enorm trots maakt om de jongens op zo’n manier bezig te zien”.

Om 5 uur gaat de wekker

„Door op mijn voeding te letten, regelmatig te sporten en een positieve mindset ben ik in staat om het uiterste uit mijzelf te halen en alle ballen in de lucht te houden. Dit doe ik door een goede structuur voor mijzelf neer te zetten. Zo sta ik dagelijks om 5 uur op, gevolgd door 30 minuten meditatie om vervolgens mijn gezonde maaltijden voor de rest van de dag te preppen. Ohja! tussendoor doe ik ook nog graag een work-out haha!”

View this post on Instagram

Early workouts are the best! HIIT Training and Business! Clear your mind and get energized in the morning! These are the best mornings! During the @delltech event we trained every morning at 7am. These workouts are easily done at home or anywhere.. Just start small, with some planking and sit ups and add more exercises along the way.. you will fall in love with it and your body will thank you later? Ps. Not the best picture #weirdposturearms #idontcare #health #fitness #fit #socialenvy #fitnessaddict #fitspo #workout #bodybuilding #cardio #gym #train #training #health #healthy #instahealth #healthychoices #active #strong #motivation #instagood #determination #lifestyle # #getfit #cleaneating #eatclean #exercise

A post shared by YOUNIKORN Marketing Agency ? (@younikornmarketingagency) on

Internationale carrière

Mariëtta heeft een internationale Marketing en Sales achtergrond en gewerkt voor o.a. Microsoft, Dell, Orange, T-Mobile en verschillende internationale start-ups. Het bedrijf Velti, waar ze werkzaam is als Country Director, is een toonaangevende leverancier van innovatieve, mobielgerichte Marketing en Loyalty oplossingen die wereldwijd worden vertrouwd door honderden bedrijven zoals Coca Cola, T-Mobile en Friesland Campina.

Daarnaast heeft ze ook haar eigen onderneming: Younikorn, waarbij ze optreed als verbinder voor (internationale) organisaties die op zoek zijn naar ad-interim invulling op het gebied van Marketing, Business Development en Project Management. Ze deelt ook veel van haar kennis, online in haar persoonlijke Blog en is ze een graag geziene spreker op Webinars, events en gastcolleges. „Door mijn omvangrijke carrière heb ik een groot netwerk opgebouwd waarbij ik de juiste mensen aan de juiste bedrijven kan koppelen. Zo weten studenten maar ook mensen uit het bedrijfsleven en bedrijven mij regelmatig te vinden. Ik krijg hier juist energie van, om mensen en bedrijven verder te helpen om succesvol te zijn. Van CEO tot student, uiteindelijk wil iedereen hetzelfde. Namelijk met de juiste mensen in contact komen, om nieuwe mogelijkheden te creëren”.

“Groeien, kun je alleen wanneer je je angsten overwint en jezelf uitdaagt!”

Definitie van succes

Allereerst moet je vooral doen waar je blij van wordt. „Ik ben lang opzoek geweest en heb mijzelf vaak afgevraagd wat is nou precies mijn passie? Eigenlijk is het heel simpel. Doe iets waar je gelukkig en blij van wordt en waarbij je in je kracht staat. Dan weet je, dat is je passie!”. Vaak krijgt Mariëtta ook te horen, waar ze alle tijd en energie vandaan haalt? „Het glas is bij mij nooit half leeg, maar altijd halfvol. Met deze manier van denken ben je er al voor de helft”. Dit uit zich ook in haar carrière. Zo was Mariëtta voor een zakelijke reis in Zuid Afrika, waar ze dan vervolgens ook even mee doet aan een officiële 10 KM run. Ook heeft ze in 2019 een tijdelijke samenwerking opgezet met haar bedrijf Younikorn, Dell en COCO-MAT, om te komen spreken bij een event van Dell. Voor dit zakelijke evenement heeft ze gezamenlijk met COCO-MAT, van Tirana (Albanië) helemaal naar Šibenik (Kroatië) gefietst. Maar niet op een gewone fiets maar op een houten fiets. „Ja, dat was wel een hele spontane actie, 525 KM in vier dagen. Wat een avontuur”.

Je kunt zien dat Mariëtta iemand is die aanpakt, haar hart volgt en haar grenzen durft te verleggen. „In beiden gevallen kreeg ik van iedereen te horen, kijk je wel uit? Het is erg gevaarlijk! Als vrouw moet je wel extra opletten. Maar groeien, kun je alleen wanneer je je angsten overwint en jezelf uitdaagt!”. Dit kun je dus ook terugvinden bij Younikorn. Waar het woord IMPOSSIBLE juist betekent: I’m possible! 

“Durf fouten te maken, buiten de lijntjes te kleuren en gewoon lef hebben”

Wat is je toekomstvisie?

Mariëtta wil graag een voorbeeldfunctie zijn, dat je zelfs in moeilijke situaties, ook in staat bent om alles uit jezelf te halen. „Ik wil bedrijven en mensen inspireren met de kennis op het gebied van Marketing, Tech en mindset! Mariëtta is vastbesloten om van Younikorn een groot succes te maken. Dit doet ze door haar hart en passies te blijven volgen en vooral veel plezier. Of zoals ze zelf zegt; „Durf fouten te maken, buiten de lijntjes te kleuren en gewoon lef hebben”. Ze heeft nog veel plannen en ideeën in haar hoofd, maar dat doet ze stap voor stap! „Waar ik vroeger het geduld niet had en alles zo snel mogelijk wilde bereiken, heb ik nu geleerd er ook de tijd voor te nemen”. We zijn benieuwd waar Younikorn over een paar jaar staat!

Contactpersoon:  Mariëtta Robbé Groskamp
Onderneming: Younikorn
Interview: https://www.businesswomennederland.nl/younikorn/

 

The Latest Younikorn Blogs...

© 2020 YOU-NIK-orn All rights reserved | COC: 68120338

You're mobile!
So why don't we just...